Om mig

BAGGRUND

 Jeg er oprindeligt uddannet elektroingeniør og har arbejdet som flyingeniør på F-16 jagerfly samt mange år med kommercielle flykomponenter primært i SAS. Jeg har i en periode været Produktionsdirektør for SAS´ flykomponentværksteder i Skandinavien og har været ansvarlig for drift og vedligeholdelse af hav- og landvindmøller i Europa i Ørsted. I min karriere har jeg altid rejst meget og blandt andet arbejdet 3 år på vores Hamburg kontor og 2 år delvist fra vores London kontor. Siden jeg vendte hjem fra Hamburg i 2015, har jeg arbejdet med HR og shared services.

Teknik, høj kvalitet og rejser har således i høj grad præget mit arbejdsliv.

 

EKSPERIMENTER

Ved siden af dette har jeg altid eksperimenteret i mit køkken. I 90´erne lavede jeg bolsjer, karameller og vingummi og forsøgte mig frem med forskellige smage, fyldte bolsjer, flagmønstre osv. Altid med et øje for høj kvalitet og et ordentligt produkt. Det var tiden før man blot kunne købe en færdig pakke over internettet, så alt skulle opsøges hos specialforhandlere. Senere er det mest kager, der er blevet lavet igen og igen for at perfektionere.

 

GIN

Jeg har egentlig aldrig drukket særlig meget alkohol. Jeg bryder mig ikke rigtig om øl, og da min kone ikke drikker vin, sker det kun yderst sjældent, at der kommer vin på middagsbordet.

Men så i efteråret 2016 blev jeg af en god ven inviteret til en ginsmagning i Magasin i Lyngby og blev totalt hooked. I første omgang syntes jeg, at det hele bare smagte af sprit, men jeg måtte konstatere, at noget kunne jeg lide og noget kunne jeg ikke og jeg var virkelig fascineret af de utallige muligheder for at blande de forskellige smage i gin og tonic. Så jeg begyndte at udforske området. I den periode arbejdede jeg 3 dage om ugen i London og havde mulighed for i min fritid at opsøge forskellige destillerier og stille mine utallige spørgsmål, som der i øvrigt meget velvilligt blev svaret på.

 

En dag i starten af 2017, hvor mit fly endte med at blive 5 timer forsinket på grund af tåge, fandt jeg en opskrift på tonicvand og begyndte at eksperimentere med det. Jeg lavede en del forsøg for at finde frem til den rigtige balance. Det lykkedes egentlig meget godt, men da jeg ikke kunne fjerne farven helt og kvaliteten i mine øjne ikke var høj nok, blev det ved forsøgene. På det tidspunkt var fremstilling af gin en utopisk tanke, men den skulle snart ændre sig...

 

Mine besøg på Londons destillerier endte med et ginkursus hos City of London Distillery, som gav startskuddet til at selv at lave gin. Efter at have læst endnu flere bøger og artikler om destillering og ginfremstilling, blev et 2 liters anlæg anskaffet. Råvarerne kom fra England og Tyskland, hvor jeg jo arbejdede det meste af ugen. Anlægget er siden blevet flittigt anvendt; endnu ét er kommet til, og der er blevet lavet et utal af forsøg med smage og effekter - alene og sammen med venner og bekendte.

Min HØJER GIN har, ud over enebær, paradisfrø og solbær, som de toneangivende botanicals. Den er produceret hos Anders Bilgram fra Nordisk Brænderi og bliver lavet i meget små batches. Én spand ad gangen.


I 2020 har jeg udviklet HØJER GIN BASIC, som er mit bud på en helt klassisk, sprød gin med enebær, tasmansk bjergpeber og citrus, som de toneangivende botanicals. Målet har været at lave;  "... den gin, du altid vender tilbage til ..."

 


"Niels´ og Verners" Bonus 660 kW møller ved Nørre Herlev

Silent Pool og specielt Master Distiller Tom Hutchings har været til stor inspiration.

Udviklingslaboratorium med mit 5 liters anlæg fra Iberian Coppers LDA.